LIC Assistant 31 October Exam Answer Key 2019 कैसे देखे || 30 & 31 October Paper Solution

Telegram Group Join Now

LIC Assistant 31 October Exam Answer Key 2019 कैसे देखे

Download LIC Assistant Answer Key 2019 (30 /31 October) LIC Assistant Question Paper Set Wise – Life Insurance Corporation of India (LIC) (भारतीय जीवन बीमा निगम (LIC) ने 8000 पदों के लिए Assistant के पदों के लिए विज्ञप्ति जारी की थी । आज 30 अक्टूबर से परीक्षा का आयोजन किया जा रहा है । भारतीय जीवन बीमा निगम LIC ने विभिन्न परीक्षा केंद्रों में assistant की लिखित परीक्षा 30 और 31 अक्टूबर को आयोजित करेगा ।जिन उम्मीदवार एलआईसी असिस्टेंट परीक्षा में शामिल हुवा है ।वह इसकी आधिकारिक वेबसाइट के माध्यम से LIC Assistant 31 October Exam Answer Key 2019 ऑनलाइन डाउनलोड कर सकते हैं।

हमारी टीम ने 31 october LIC Asssistant Answer Key 2019 को इस पोस्ट में नीचे प्रश्न Paper Solution डाउनलोड करने के लिए सीधे लिंक प्रदान किए हैं।लिंक के जरिए आप इसकी पीडीएफ डाउनलोड कर सकते है।

Number Series Questions:

1). 14, ?, 7, 14, 56, 448

Ans: 7

2). 1, 45, 77, 98, 109, ?

Ans: 111

3). 6. ?, 21, 41, 81, 161

Ans: 11

LIC Assistant 31 October Exam Answer Key 2019

31 October LIC Assistant Answer key 2019 Paper Solution

भारतीय जीवन बीमा निगम ने उम्मीदवारों की भर्ती के लिए असिस्टेंट की लिखित परीक्षा 30 अक्टूबर और 31 अक्टूबर को आयोजित की है। इसलिए ,LIC Assistant परीक्षा में बहुत से उम्मीदवारों ने भाग लिया था ।अब उम्मीदवार 30 और 31 अक्टूबर को जो एग्जाम हुई है उनका आंसर क्वेश्चन पेपर 2019 की तलाश में है ।उम्मीदवार को सूचित किया जाता है एग्जाम का पेपर सलूशन आ चूका है वो इस पेज में सारे पेपर के उत्तर का मिलान क्र सकते हैं । उम्मीदवारों को अपेक्षित अंक जानने के लिए परीक्षा की आंसर की की जांच करना आवश्यक है । उम्मीदवार अपने सवालों के उत्तर की जाँच कर सकते है । नीचे हमने कुछ महत्वपूर्ण टिप्स दिए की उत्तर कुंजी कैसे देखे ।

✪ All Latest Central Govt Jobs: Click Here 

LIC Assistant Answer Key 31-10-2019 Summary

Organization Name Life Insurance Corporation of India (LIC)
Name of the Posts
Assistant Posts
Number of Posts Around 8000
Category
Answer Key & Cutoff
Exam Date 30th and 31st Oct 2019
Answer Key Date Expected to be Nov 2019
Job Location Across India
Official website www.licindia.in

30 / 31 October LIC Assistant Question Paper

LIC भारतीय जीवन बीमा निगम ने विभिन्न परीक्षा केंद्रों में assistant की लिखित परीक्षा सफलतापूर्वक दो दिन में समाप्त करा दी है। आप सभी परीक्षा समाप्त होने के कुछ समय बाद एलआईसी असिस्टेंट उत्तर कुंजी 30 और 31 अक्टूबर की बोर्ड के दवारा ऑफिसियल वेबसाइट पर उपलोड कर दी जायेगी।अत अभियार्थी नीचे दिए गये लिंक से उत्तर कुंजी देख सकते है। अगर आप एग्जाम की ऑफिसियल आंसर की देखन कहते है तो आपको 5 -7 दिन का इंतजार करना होगा । हमने इस पोस्ट में टॉप कोचिंग इंस्टिट्यूट के दवारा भी पेपर सलूशन हल करके अपलोड किया है । आप निचे LIC Assistant 30 -10 -2019 Exam Analysis देखे सकते है और LIC Assistant 31 -10 -2019 Exam Asked Question / question paper / Answer के आदि प्राप्त क्र सकते हो ।

How To Check LIC Assistant 31 October Exam Answer Key 2019 ?

  • सबसे पहले LIC की आधिकारिक वेबसाइट www.licindia.in पर जाएं .
  • फिर होम पेज पर Answer Key लिंक खोजे.
  • उस Link पर Click करें.
  • फिर “Answer Key For The Post Of Assistant” के सामने दिए गए PDF आइकॉन पर क्लिक करे
  • फिर आपकी LIC Assistant 30/31 Oct Answer Key स्क्रीन पर प्रदर्शित होगी
  • इसे डाउनलोड करे

IMPORTANT LINKS

LIC Assistant Answer Keys 2019: Click Here(Available Soon)

Click LIC Assistant Cutoff Marks 2019: Click Here (Available Soon)

Check Assistant Result 2019: Click Here (Available Soon)

Sentence Rearrangement Questions Asked in LIC Assistant Prelims 31st Oct 2nd Shift:

1).

  1. Him to make an appointment
  2. Ready to leave his office
  3. His wife had asked
  4. And he remembered that
  5. Philips was just getting

Ans: E B D C A

2).

  1. Nothing left but his
  2. Mill and large apple tree
  3. Little, the miller fell into
  4. Poverty and had
  5. Little by

Ans: E C D A B

Questions Asked in LIC Assistant Prelims Exam Held on (31st Oct) 1st Shift:

Number Series Questions Asked in 31st Oct 2019 1st Slot:

1). 72, 108, 133, 149, 158, ?

Ans: 162

2). 95, 100, 90, 105, 85, ?

Ans: 110

3). 7, 14, 42, 168, ?, 5040

Ans: 840

4). 83, 96, 107, 116, 123, ?

Ans: 128

Simplification Questions Asked in 31st Oct 2019 1st Slot:

1). (5/8)+(1/2)+(3/4)=?

Ans: 15/8

2). 6×7×8-92+9-(?)3=80×0.6

Ans: 6

3). 7×8×9-46×4=?2×5

Ans: 8

4). (63+122-53)/65 = (?/13)

Ans: 47

5). 92-4×3×2-190÷?-114

Ans: 5

6). √529+83-82×5= (?)3

Ans: 5

7). 30% of 830 + 50% of 622 – 60% of 600=?

Ans: 200

8). 9×5-168÷4+23=√?

Ans: 121

9). 400×70+9875-93=?

Ans: 37146

10). (4/5)-(1/2)+(1/10)=?

Ans: 2/5

11). (7×8+1) ×8-343=32+?2

Ans: 9

12). (7123-365×5-72×9)/50 = ?

Ans: 93

13). 312-4+5.5×4-20×3=4×?

Ans: 10

14). 223×√16-93÷3=?

Ans: 649

Syllogism Questions 31st Oct:

1). Statement:

Only a few arteries are veins

No vein is a cell

Only a few cells are muscles

Conclusions:

At Least some muscles are veins

Some cells are definitely not arteries

 2). Statement:

All Offices are branches

Only a few branches are trees

Only a few trees are forest

Conclusion:

No forest is office

At least some offices are forests

3). Statement:

All airports are stations

No airport is a hospital

Conclusion:

No hospital is a station

All stations are hospitals

4). Statement:

All Cars are batteries

All batteries are inverters

No inverter is a generator

Conclusion:

At least some inverters are cars

No battery is a generator

English Language Questions Asked in LIC Assistant Prelims 31st Oct (1st Slot):

1). The boy was (a)/ ridiculed by his classmates (b)/and as a result he(c)/ stopped going to school (d).

Ans: e (No error)

2). People from far away places(a)/ come too the hospital (b)/ to consult the specialist (c)/for a second opinion(d).

Ans: b

3). The people of the (a)/ village were very angry(b)/ at the boy(c)/ for raised a false alarm(d).

Ans: d

4). The rescue team (a)/ was called in help (b)/ as the local police was(c)/ unable to deal with the situation (d).

Ans: b

5). The princess was asked (a)/ to lock all the windows (b) / of her room as(c)/ her life was in danger (d).

Ans: a

Telegram Group Join Now

Leave a Comment