Irrigation Assam Junior Assistant Answer key 1 February 2020 डाउनलोड Section Assistant उत्तर कुंजी

Telegram Group Join Now

Irrigation Assam Junior Assistant Answer key 1 February 2020: Irrigation Department of Assam Government is going to release the Irrigation Assam Section Officer answer key of its Section Assistant, Junior Assistant examination, which held on 1st February 2020. All exam attenders can download the Assam Irrigation Department Section Assistant answer key from the official website of the commission or from the link available on this article.

Below on this passage, we have some of the information related to the Junior Assistant, Section Officer, and Section Assistant examination so all the contenders who have appeared in the examination must go through this post at least once.

  1. असम सरकार का सिंचाई विभाग ने आसाम राज्य के जिलों में बहुत से केन्द्रो पर कनिष्ठ सहायक, अनुभाग अधिकारी और अनुभाग सहायक  की लिखित परीक्षा का आयोजन आज 1 फरवरी को करवाया है ।
  2. परीक्षा में ज्यादातर छात्र उपस्थित हुए और अब सभी इरीगेशन असम जूनियर असिस्टेंट उत्तर कुंजी की तलाश में है और इंतजार कर रहे है की आंसर की कब आएगी ।
  3. परीक्षार्थी उत्तर माला के माध्यम से अपने पेपर का अनुमान लगा सकते है की पेपर कैसा हुवा।
  4. विभाग द्वारा इरीगेशन असम जूनियर असिस्टेंट ऑफिसियल आंसर की परीक्षा के 10 दिन बाद रिलीज़ की जाएगी ।
  5. जैसे ही Official Answer key release hoti है तो आपको इस आर्टिकल में उत्तर कुंजी डाउनलोड करने का सीधा लिंक प्रदान करेंगे ।

Irrigation Assam Junior Assistant Answer key 1 February 2020

Assam Irrigation Section Assistant Answer Key 2020

Irrigation Assam Section Officer Answer Key 2020 – Highlights
Exam Conducted By Irrigation Department of Assam Government
Name of Posts Section Assistant, Junior Assistant (HOD & District Level), Subordinate Engineer ( Civil & Mechanical) Power Pump Operator and Primary Investigator
No. Of Vacancy 643 Posts
Exam Date Section Officer – 01 and 02 February 2020
Answer Key Date First Week of February 2020
Official Website irrigation.assam.gov.in

Irrigation Assam Junior Assistant Result 2020

The Irrigation Department of Assam Government has conducted the Irrigation Assam Junior Assistant examination successfully on the 1st of February 2020 and those aspirants who have secured the cut-off marks (as fixed by the commission) will be called for Junior Assistant examination (there will be a relaxation in cut-off for the reserved category candidates). The result of the Irrigation Assam JA examination shall be declared around the end of February 2020 and we will notify you through this article once it was announced officially.

1. Who is the Chairman of ISRO?

Ans: K Shivan

2. How many team participated in ICC World Cup 2019

Ans: 10

3. Who is the Missileman?

Ans: Abdul Kalam

4. When the Ayodhya verdict Came out?

Ans: 9th November 2019

5. Lal Bahadur Shastri cabinet 1964-indira Gandhi Ministry was?

Ans: Information and Broadcasting

6. What is the International labour day?

Ans: 1st May

7. What is the Real name of AR Rahman?

Ans: Dileep Kumar

Rahman was introduced to Qadiri Islam when his younger sister was seriously ill in 1984. He converted to Islam (his mother’s religion) with other members of his family in 1989 at the age of 23, changing his name from RS Dileep Kumar to Allah Rakha Rahman (AR Rahman)

8. When was Edmund Hillary (left) and Sherpa Tenzing climb Norgay mount Everest?

Ans:1953

9. Who introduced QR bill first?

Ans: TATA

9. Who was the 1st sport’s ministry as a Sport person?

Ans: Rajyavardhan Singh Rathore

10. Which country hosts 2022 winters &summer Olympics?

Ans: Beijing

Junior Assistant Exam Pattern Schedule

Exam Type Subject name No.Of questions Time Duration
Objective Type General English 40 2 Hours
General Knowledge and Intelligence with Special emphasis on
Assam
20
Logical Reasoning and Quantitative Aptitude 40
Computer Test 25
Total Marks 125

Section Assistant

Exam Type Subject name No.Of questions Time Duration
Objective Type General English 30 2 Hours
General Knowledge and Intelligence with Special emphasis on
Assam
20
Logical Reasoning and Quantitative Aptitude 50
Total Marks 100

याद किए जाने वाले बिंदु

  • 1 फरवरी को आयोजित की गयी जूनियर असिस्टेंट परीक्षा में जो छात्र उपस्थित हुए है उनको ऑफिसियल उत्तर से मिलान करना है ।
  • ऑफिसियल आंसर की एक सप्ताह में रिलीज़ कर दी जाएगी
  • आप सभी को अपने पेपर में किये गए चिह्नित उत्तर के साथ उत्तर कुंजी मिलानी है ।
  • यदि आप आधिकारिक उत्तर कुंजी से संतुषट नहीं है तो आप आपत्ति फॉर्म भर सकते हो
  • यदि आप उत्तर कुंजी में किसी प्रकर की त्रुटि पते है तो आपको एक सप्ताह में Form भर कर मेल करना होगा
  • जो उमीदवार परीक्षा में पास हो जाते है उनको अगले चरण के लिए बुलाया जायेगा ।
Irrigation Assam Junior Assistant Answer key 1 February 2020 – Important Link
Official Website
irrigation.assam.gov.in
Answer Key
Link Active Soon
Result Update
Will soon Active

परीक्षार्थियों के द्वारा अक्सर पूछे जाने वाले प्रश्न

प्रश्न : – विभाग द्वारा अपने Irrigation Assam Junior Assistant Exam की ऑफिसियल उत्तर कुंजी कब जारी करेगा?

उत्तर : – आधिकारिक उत्तर कुंजी एक सप्ताह में प्रकाशित की जाएगी।

प्र्शन : – मैं अपने Assam Irrigation Junior Assistant Exam की जांच कैसे कर सकता हूं जिसका उत्तर कुंजी है

उत्तर : – परीक्षार्थी Department की Official Page या साइट पर से उत्तर कुंजी डाउनलोड कर मिला सकते है ।

प्रश्न : – क्या आपत्ति फॉर्म के लिए कोई समय अवधि है?

उत्तर : – हां, उमीदवार सात दिनों की अवधि के भीतर अपने उत्तर कुंजी आपत्तियों को दर्ज कर सकते हैं।

Irrigation Assam Junior Assistant Exam Syllabus, Subject Name

  • General English
  • General Knowledge
  • Logical Reasoning
  • Quantitative Aptitude
  • Computer Knowledge

Irrigation Assam Junior Assistant Answer key 1 February 2020 – Check Here

Telegram Group Join Now

Leave a Comment